DOGARU Mircea: La 80 de ani de la Dictatul de la Viena

Comanda cartea:

marleco2012@yahoo.ro

 

Constantin Moșincat

PAȘI PE CALDARÂM

17×24, 466p

45lei, transport inclus

Învățătura e singura AVERE care nu se fură, nu se împarte ca moștenire între neamuri. Se dobândește. De obârșie Careian – Col. (r) Dr. Constantin MOȘINCAT, istoric militar, adică ofițer de tancuri prin pregătire, istoric prin vocație și dăruire, strajă cu dublu jurământ depus, față de Țară și de Muza Clio, la fruntaria vestică, cea mai amenințată, a României.

Director al Muzeului Militar Național – Filiala Oradea, ca ultimă funcție în activitatea ostășească, membru și susținător al multor asociații ale rezerviștilor și patrioților („Avram Iancu”, ANCMRR – „General Traian Moșoiu”, Filiala Bihor, Cultul Eroilor – „Regina Maria” etc.), Dr. Constantin MOȘINCAT s-a remarcat și în fruntea mișcării de rezistență a orădenilor împotriva celor care încearcă să-i văduvească de valorile naționale dăltuite în bronz și marmură – monumentele lui Mihai Viteazul, Emanoil Gojdu sau gl. Traian Moșoiu. (…)

„Pași pe … caldarâm. Încrustări Istorice: de la Pace la Dictat (1815-Viena-1940), vol. 1”, pune la dispoziția cititorului, avid de Adevăr, 35 de reconstituiri de trăire românească, de la instituirea, la Viena, în 1815, a Noii Ordini Mondiale a împăraților, numită „Sfânta Alianță”, la primul act al „Noii Ordini Mondiale” a dictatorilor (instituită ca Putere bipolară, prin Pactul Ribbentrop – Molotov) – Dictatul de la Viena, din 30 august 1940, împotriva României. (…) Grupat, tematic și cronologic, în 5 Părți, capitolele acestui volum sunt, în fapt, eseuri cu tematică istorică apărute în publicația online „buletindecarei” (…)

Scrise în „stil publicistic”, ele se circumscriu, pe linia „Historia – magister vitae” a Școlii de la Văleni, a lui Nicolae Iorga – de a face Istoria adevărată accesibilă tuturor. Sunt „cele mai profunde dintre gândurile” care i-au determinat autorului, ca multor milioane de români abandonați de o Istorie oficială, contrafăcută, „faptele unei vieți niciodată visată, dar trăită împreună cu Familia, camarazii și prietenii, de-a lungul a 67 de ani” și care îl „obligă” să se întoarcă „acasă”, la Carei. Gânduri care se constituie în tot atâtea repere, pentru Dvs., stimați cititori, pe drumul regăsirii identității românilor, ca egal îndreptățiți între popoarele Europei și ale lumii.

Vă invit, așadar, la o lectură plăcută, aparent ușoară, dar grea de sensuri și, vai, atât de necesară în aceste clipe de cumpănă ale unei vieți pe care ne-am dorit-o, cu toții, altfel!

–––––––––––––

Col. (r)  Dr. Mircea DOGARU

București, 30 iunie 2020

 

Lasă un răspuns