Diana CIUGUREANU: Frații români în veci vor fi frați! Nimeni nu va dezbina poporul nobil!

Ce zice oare Bucureștiul? Mă refer la valabilitatea declarației oficiale din 27 martie 2018 despre pregătirea pentru a recupera Basarabia. Cât a investit Bucureștiul în susținerea noastră, a unioniștilor, pentru a accede în Parlament și a înfăptui ReUnirea? Atâtea grădinițe reparate din banii României pentru electoratul neunionist avem, mulțumim, copilașii vor crește și vor cere socoteală părinților trădători de neam și Țară!… Avem de toate, dar mandate – iok. Avem zero susținere pentru a răspunde prin decizia oficială a Chișinăului de ReUnire. Rușine, București! De aceea, nu te-a temut să spui Da – Reîntregirii! Rusia finanțează la greu, îndobitocirea prin toate mijloacele, inclusiv mass-media. Cum treziți voi basarabenii din somnul conștiinței? Cui scriu eu? Citește cineva dintre ei? Dar mi-a expediat un coleg de peste Prut, următorul mesaj: Răbdare, Diana! Va veni și vremea României Mari! Limba este o legătură indestructibilă între noi! Numai când ultimul vorbitor al acestei limbi va dispărea, atunci va dispărea și neamul nostru.

O colegă de peste Prut, m-a mângâiat și în final mi-a zis: ,,Și noi suntem conduși de fostele fosile ale securității…mă gândesc că așa este și la voi…de ce crezi că pleacă românii în Europa? Și ai noștri și ai voștri. Te rog să te odihnești și să-ți revii”!

Trăiesc durerea, o plâng cât vrea ea. Dar nu mănânc „inima căprioare și rărunchii”. Le recuperez…

Între timp, găsesc următorul comentariu de la un coleg de peste Prut: ,,Diana dragă, felicitări pentru tot ce ai făcut și faci pentru cauza românismului. Nu trebuie sa fii decepționată, când intri în asemenea luptă trebuie să fii pregătită, să te aștepți la orice, să ai stomacul tare să nu fii surprinsă de nimic. Indiferent de rezultatul votului, ați făcut enorm pentru deșteptarea conștiinței naționale, AȚI ÎNVINS”.

O colegă de peste Prut, acum: ,,Da, Diana Ciugureanu , ai biruit! Tu personal, ai făcut mai mult decât alți colegi care acum se ascund…Nu uita, cine nu te iubește, nu te merită! Ai creat o punte între poeții lumii, vorbitori de limbă română! Felicitări! Nu este puțin lucru! De luat aminte!”

O prietenă de viață: ,,Salut ! A fost rău de tot? Iarăși au învins bandiții!
,,proști ….,da mulți”
A fost o experiență pentru tine. Oricum ai învățat multe. Nu se va schimba nimic un țara noastră. Multă lume dezamăgită de contingentul din țară”.

Am învins, mulțumesc. Suntem! Vii!

 

***

O ÎNFRÂNGERE NU ESTE NEAPĂRAT O PIERDERE

Declarație asumată integral:
Dragi unioniști, colegi, prieteni, rude, simpatizanți, susținători! Mă înțelegeți că am suportat o lovitură morală inimaginabilă, prin reducerea procentului susținătorilor unionismului la scrutin, fie dacă s-ar fi unit, fie – nu. Mă depășește totalmente situația și parcurg astfel o criză profundă. Am încercat să aflu cum voi trăi în continuare, după trădarea unionismului de către adepții blocului care de aceea a și atacat toate partidele unioniste. Astfel, unul dintre partidele unioniste, pe care îl prețuiesc, a cedat prin decizia de a nu participa la alegerile parlamentare recente. Durerea este infernală să vezi cum ne-au tăiat aripile, forțele neunioniste. Referitor la adeziunea la vreun partid, nu am făcut un asemenea pas până în prezent. Dacă la ambele scrutine parlamentare, am candidat pe locul 25, pe listele PLR și pe poziția 29 – din partea Partidului Politic DEMOCRAȚIA ACASĂ, nu am fost invitată ulterior în calitate de membră. Probabil că din cauza aceleași situații deloc încurajatoare.

Aștept semne de Sus pentru a mă mobiliza în continuarea luptei unioniste. Sunt liberă să meditez dacă în general mă mai implic în domeniul politic. Știu acum că am o muncă de refacere morală și de dezvoltare a organizației inițiate și conduse de mine. Știu că am o viață personală marginalizată și poate că de aici voi începe a privi lucrurile. Știu că am în jurul meu, destine, care îmi solicită ajutorul necondiționat. Îmi asum tot ceea ce mi se întâmplă și îmi voi valorifica dreptul la un concediu de recuperare. Oricum nimeni nu îmi poate cere să muncesc calitativ după această dureroasă lovitură pentru noi, cei responsabili pentru Reîntregirea Basarabiei cu România. Promit să valorific la maxim timpul spre a înțelege cum trăiesc în continuare.

Iertare și mulțumesc pentru înțelegere.

Vă iubesc atât cât mă pot iubi pe mine. Tot binele!

––––––––––

Diana CIUGUREANU

Chișinău

25 februarie 2019

 

Lasă un răspuns