Buchetul prieteniei

,,Nimeni nu poate trăi fără prieteni, chiar dacă stăpânește toate bunurile lumii”.

Aristotel

Doamna Vavila Popovici, o prezență remarcabilă în viața literaturii române, este înainte de toate frumoasa noastră prietenă.

Așa cum bine precizează George Danciu, cu ocazia zilei de naștere a doamnei Vavila,  prieteniile sunt întărite, adesea, și de conjunctură, dar consolidate și  pline de viață atunci când ele sunt  unse sufletește, atrase și menținute prin ceea ce are celălalt, în el, intrinsec, sau ca nevoie în împlinirea celuilalt, tocmai atunci când se află sus, în mare bucurie, sau jos, căzut la pământ, în tristețe.

Împreună cu George, și cu mulți alții, suntem într-o relație privilegiată cu doamna Vavila în care comunicarea și simțirea noastră s-a topit sufletește rupând multe din barierile pe care oamenii  le pun între ei din varii motive, deloc străine celor care mânuiesc cuvintele cu har și cu mare răspundere.

Imaginile primite, însoțite de un scurt mesaj privind biruința vieții, sunt înălțătoare.

Domnule George,

Ieri am împlinit 83 de ani. Incredibil, nu? Am pășit spre 84. Doamne ajută! Va trimit pozele făcute.

Cu prietenie,

Vavila

Viața ca dar de la Dumnezeu, nu înseamnă a trăi, ci a şti pentru ce trăieşti, parafrazânu-l pe N.Iorga. Doamna Vavila Maria Popovici, sau frumoasa doamnă cum îmi place să-i spun uneori, este un mărgăritar peste timp. „Amintirile din copilărie vin precum valurile unei mări sau ale unui ocean, spre ţărm, aducând cu ele scoici întregi, altele sparte, unele albe, altele colorate…” A cunoscut refugiul din Bucovina de Nord și stabilită departe de țară, la această vârstă frumoasă este mai activă ca mulți alții. Poetă, eseistă, publicistă, un foarte bun ,,reporter de război”, atentă la tot ce se întâmplă cu neamul românesc, nu ezită în a ne atenționa asupra vicleșugului și a minciunii.

La ceas aniversar îi sărutăm fruntea cuvincios, căci ce poate să fie mai frumos decât o prietenie necondiționată și binecuvântată!

Cum să nu te copleșească emoția unei zile? Cum v-ar putea uita prietenii?

Va multumesc, draga doamna Mariana, din toata inima pentru urări. Conteaza enorm de ziua ta sa vezi ca prietenii nu te uita!

Mulțumesc lui Dumnezeu ca ați apărut în viața mea, și ati ales să și rămâneți!

Vavila

Da, frumoasă doamnă, voi rămâne acum și întotdeauna; împreună cu George, și cu ceilalți. Uitarea nu există acolo unde prietenia s-a cimentat, dragostea fiind izvorul întregii vieți. Anii nu îi numărăm noi…Cel de sus. Un simplu număr nu ne definește. Viața…un șir lung de mătănii care își are viul ei, o rugăciune…

Să ne trăiți întru mulți și buni ani!

Să fim mereu aproape împărtășind împreună din frumusețile vieții.

Cu dragoste și prietenie,

George Danciu

           și

Mariana Gurza

24 ianuarie 2018

***

Avem aici și fotografia cu florile și felicitările oferite cu iubire de copiii (fiicele) doamnei Vavila!

Lasă un răspuns