Georgeta BLENDEA ZAMFIR: Să rămânem în aura realizărilor domnului Iuliean Hornet

Motto:

„Nu poți formula elogiu mai înalt, decât afirmând despre cineva  că e nuanțat și infinit ca muzica”.

(Acad. Prof. Dr. Doc. Constantin Ciopraga, din cartea „Între Ulisse și Don Quijote”)

 

A cunoaște un om de geniu este ocazia rară a unui locuitor al Terrei. Chiar Eminescu afirma despre propria persoană faptul că Dumnezeul geniului l-a sorbit din popor.  Elegantul Hotel Aro din Brașov găzduiește Clubul Oamenilor de Afaceri. Între inteligențele care militează pentru bunul mers al afacerilor din România, l-am cunoscut pe domnul cercetător Iuliean Hornet. A expus inovațiile lui strălucitoare, mirifice, aducătoare de mari beneficii omenirii, chiar un salvator al planetei, este – timp de zeci de minute. Dar a fost aplaudat și mai mult, zeci de minute în șir, de inteligențe care au înțeles cât aport aduc descoperirile dumnealui la salvarea planetei. Face parte din Zodia Taurului, mulți oameni nu cred în zodii!

Scriind romanul „Zodiac” m-am documentat mult și am aflat chiar zodia în care s-a născut Iisus, steaua care a fost ghida magilor, trimițându-i energia mirobolantă așa cum și cea mai mică părticică din univers își trimite energia înconjurătoare spre Pruncul nou născut.

Zodia Taurului este caracterizată printr-o perseverență nemaipomenită. Fiind zodie de pământ își trage energiile din inima Mamei Geea, zeița pământului care îi dă o nevoie imensă de recunoaștere și afecțiune. Și Mama Pământ dorește să-i întoarcem iubirea pe care ne-o dă oferindu-ne totul și în exemplul rodului în floarea de măr roz-albă, parfumată devenind mărul rubiniu, savuros, simbol al belșugului răsplătitor muncii, în Zodia Balanță.

Eu o mai cunosc pe Venice Pintea din Zodia Taurului. Din primul an al grădiniței a luat premiu pentru tablourile în care simțul culorii este deosebit. Apoi rând pe rând urmând cursuri de șah, karate și mai ales fotbal feminin, a luat mereu și mereu premiul I și al II-lea. Fiică a artistei, maestră a picturii Ramona Pintea care are expoziții în toată lumea și inițiază curentul expresivității prin extraordinara expresivitate a cuplurilor îndrăgostite la care se citește pe față miraculoasa iubire, această sinergie și a lui Alex Ionel Pintea, descendent din eroul național Pintea Viteazul, acel care a venit cu investitori englezi și a construit trei cartiere în Pipera, Venice a luat premiul la 23-lea la teatru în Guilford Anglia. Ea și mama ei îl plimbă pe Lucky, câinele lor pe care îl iubesc enorm în cartierul Perla 1, gândit arhitehtonic, ideal cu vegetație care parfumează aerul, de la flori și pomi. Nici Londra nu are asemenea cartiere cu blocuri având parcări subterane, care economisesc spațiul și îi face pe locatari fericiți iarna că nu trebuie să dezghețe mașinile și vara să intre în ele încinse.

Domnul Hornet este un asemenea mare ecologist. Invențiile dumnealui salvează Terra prin existența îngrășământului proiectat pentru o mie de ani care nu infectează chimic produsele agricole. Perseverenta muncă continuă din zori în noapte, s-a văzut acum când respins pe toate planurile de a continua să lucreze până a ajuns la treapta recunoașterii de către personalități ca Alexandru Mironov care l-a apreciat. Bucuria recunoașterii l-a umplut de satisfacție după munca asiduă.

Sigmund Freud și Lincoln și alte personalități, au scris că omul are în alcătuirea lui nevoia, de a fi recunoscut și apreciat de semeni. Domnul Iuliean Hornet are intrinsec în alcătuirea personalității dumnealui un zvâcnet de a nu se lăsa, de a continua, de a găsi soluții. A descoperit medicamentul  pentru virusul Corona, dar nu i s-au aprobat cercetările. Atunci cu propriile venituri la care statul român nu a contribuit cu nimic, și-a mai înființat o firmă ca să distribuie medicamentul. Ca trăsătură umană are un umor subtil, inteligent care punctează conversația. Umorul se insinuează chiar în propriul ton, chiar și în autoironia care țintește imbecilitatea promovată pe lume, aducând sfera urâtului, a nevoilor, a ideii unui sclavagism și implementării de boli omenirii. Înalt, cu o demnă ținută, cu ochi cercetători, curajoși ca și ai celui care oferă drumurile aurite omenirii, la portretul fizic se adaugă portretul moral.

De un fierbinte patriotism, trăsătură a marilor bărbați ai neamului românesc, domnul Iuliean Hornet a dorit mult ca de inovațiile dumnealui a căror implementare ar scăpa România de toate datoriile, să beneficieze propriul popor pe care îl iubește. Se relevă acest popor la HoraTV prin cântecele cu demnele trăsături umane, cu iubirea care nu trebuie să lipsească din artă, cu frumoasele costume, cu iile – aripi de fluturi – ce sunt cusute cu literele scrierii de la Tărtăria, veche de 7000 de ani, după cercetările făcute cu carbon de americani.

Frumoasele prezentatoare, femei românce, remarcate acum pe mapamond ca cele mai frumoase din lume printre care Vlăduța Lupău dar și domnul Mișu căruia îi place să converseze cu oamenii satului românesc din sufletul căruia reies minunatele trăsături ancestrale autohtone, sunt demne de o popularitate internațională. Vlăduța Lupău în clipul realizat cu Raul, prin emoția artistică poate concura cu filmul „Pretty woman” mai ales elaborând fiorul pe care iubirea îl transmite omului.

Domnul Iuliean Hornet ca un intuitiv, ca o valoare națională românească, apreciază propriul popor pentru care dorește să realizeze mersul înainte curmat încă de la daci. Dânsul este ca un Traian Vuia fără de care oficialitățile n-ar mai survola Terra, ca un Tesla ale cărui descoperiri dacă nu ar fi fost secretizate astăzi ne-am putea teleporta în cosmos, ca un Coandă etc, este printre mințile sclipitoare, minunate românești care au dus înainte omenirea. Fie ca intreprinderea gigantică punând în mișcare prin invențiile dumnealui să învingă stagnarea în rău, astăzi când adevărul înăbușit mereu trebuie să iasă la suprafață. Posedând valențele fosforescente ale calităților fizice, intelectuale și morale, domnul Iuliean Hornet prin marile descoperiri trebuie înconjurat cu toată admirația și recunoștința pământenilor.

–––––––––––––

Georgeta BLENDEA ZAMFIR

Brașov, 10 iunie 2020

Lasă un răspuns