Reporter: Cum e muncitorul în vest liber si material? Si cum e proprietar muncitorul occidental pe forța sa de munca, iar cel ortodox, din est – nu e?
Viorel ROMAN: Un muncitor calificat în Germania câștigă în cursul vieții 1.358.000 EURO (38.800 x 35 ani). Asta-i libertatea și materiala din Lumea I. Din Lumea III muncitorii fug unde ei ca proprietari ai forței lor de munca au pe lângă libertatea pe hârtie și cea materială, în Lumea I.
Reporter: Cum e căpușată forța de muncă?
Viorel ROMAN: Statul in Lumea III, chiar daca nu-i esuat 100%, e dezinteresat de siguranta personala, echitate sociala, infrastructura, sanatate, invatamant si oligarhi, baronii capuseaza veniturilor in folosul lor, dupa cum vedem si in Romania, care a aderat de un deceniu la civilizatia occidentala. Dar moldo-valahii dupa cinci secole de administratia ortodoxo-musulmana stupida a Sultanului turc, cinstesc bacsisul, ciubucul, spaga, pensiile fara contributivitate, adica ploconul, peșcheșul, devalmasia ca pretext si metoda de capusarea a „tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul“, de si-au lumea in cap, s-au bajenit deja cinci milioane, pentru ca in vest, munca lor nu-i capusata ca in est.
Reporter: Nu cumva de supraprofitul corporatiilor occidentale catolice care ne toaca cu „productivitatea muncii” si de fapt, la aceeasi productivitate (acelasi utilaj, aceeasi organizare) platesc mai putin? Nu clasa privilegiata profita, ci corporatiile straine – „investitorii strategici” occidentali si catolici, plini de moralitate romano-catolica pe care insa o abandoneaza cand e vorba de supra-profit!
Viorel ROMAN: Supra-profitul corporatiilor e generat ori de riscul dintr-un stat din Lumea III, ori de cardasia cu baronii, clasa feudal-mafiota si nu de rare ori de ambele. „Productivitatea muncii“ intr-un astfel de stat parazitar n-are cum tine pasul cu productivitatea si nivelul de trai din Lumea I.
Reporter: Oamenii „si-au luat lumea in cap” pentru un ban in plus, habar nu au ei de teoriile cu substrat religios. Cat priveste „sfintenia” proprietatii, asta n-ar nimic comun cu romano-catolicismul.
Viorel ROMAN: Oamenii simt ca au un ban in plus in vest, fata de est, si afla concret, desigur ca nu majoritatea si teoretic de Revolutia papala din sec.12, care a sacralizat dreptul roman, al proprietatii si dupa cum am vazut mai sus, forta de munca e tot ce au oamenii mai pretios in viata, de aceea e „sfanta“.
Reporter: A propos, nationalizarile post belice din Anglia, Franta, Italia, sunt cumva reflexul ortodoxiei si „devalmasiei feudale” (induse, bineinteles, de „ortodoxo-comunistii criminalului Stalin”?
Viorel ROMAN: Infruntarea cultural-ideologice a occidentului cu ortodoxo-comunistii lui Stalin e analizata de Frances Stonor Saunders:Who paid the piper. The CIA and the cultural Cold War, Londra 1999 si dupa toate aparentele azi „Raiul ortodoxo-comunist“, chiar si „American way of life“ si-au epuizat din atractivitatea din vremea Razboiului Rece, Cortinei de Fier, care le despartea cu arma in mana.
http://www.observatorul.com/
https://www.totpal.ro/viorel-
http://www.totpal.ro/viorel-
https://www.academia.edu/
https://ioncoja.ro/vechimea-
https://ioncoja.ro/viorel-
https://georgeanca.blogspot.
––––––––-
Dr. Viorel ROMAN