Alexandru NEMOIANU: O acțiune dezgustătoare

În 11 Aprilie, 2019 la Londra a avut loc o acțiune dezgustătoare. Jurnalistul Julien Assange, fondatorul publicației virtuale Wikie Leaks a fost arestat. Acea publicație a reușit să scoată la iveală documente care dovedeau acțiuni contrare legilor internaționale, de purtare a războiului și de tratament al deținuților,comise de către USA și aliați ai lor. În general Wikie Leaks a scos la iveală și a dovedit numeroase cazuri în care USA și aliații lor au încălcat grav legi internaționale și legi privind drepturile omului.

Pentru acest lucru,pentru curajul de a deconspira acțiuni criminale,Julian Assange a fost urmărit cu furie și ură de către toate serviciile de securitate USA.

Aflat într-o vizită în Londra, (Julian Assange este Australian), el a fost anunțat că va fi arestat. Arestarea lui se făcea în urmă unei plângeri a unei femei din Suedia care a pretins că Julian Assange ar fi avut legături sexuale cu ea, ”contra voinței ei”. Ea a pretins că cei doi erau în același pat, aveau de mult o legătură amoroasă dar, în acea zi, ea ar fi “dormit” și deci nu și-a dat “consimțământul” să fie penetrată. Evident o acuză ridicolă. Dar acest arest era un pretext căci Julian Assange se afla sub o acuză”sigilată” a USA și se cerea extrădarea lui. Acest gen de act, ”acuză sigilată” ,înseamnă că cel arestat nu are nici o informare privind cauza arestării sale. Oricum autoritățile britanice, din capul locului, au declarat că îl vor extrăda pe Julian Assange în USA.

În aceste condiții Julian Assange s-a refugiat ca azilant în Ambasada Ecuador din Londra. Vreme de șapte ani Ecudaorul a refuzat eroic să extrădeze pe Assange. Dar, în cele din urmă, sub presiuni colosale ale USA și tuturor slugilor sale, au fost nevoit să accepte extrădarea lui.

Julian Assange a fost arestat și pus sub acuzația de “capturare”(hacking) a unor computere. În Marea Britanie o asemenea “crimă” se pedepsește cu maximum cinci ani de închisoare dar, mai întotdeauna, cu mult mai puțin sau o amendă. Dar acest mandat este un pretext căci, imediat, USA au cerut extrădarea lui Assange.

Extrădarea lui înseamnă torturarea lui în manieră Guantanamo și apoi condamnarea lui la moarte într-o curte de judecată militară.

Fără îndoială Julian Assange și-a făcut datoria ca om și ca jurnalist. El a dezvăluit adevărul și probabil, a făcut ca anume crime să nu mai poată fi înfăptuite sau să fie înfăptuite mai greu. Dar arestarea lui și eventuala lui extrădare și lichidare fizică în USA, reprezintă un caz aproape fără precedent.

Toată gesticulația și logoreea ieftină a USA și slugilor sale despre “libertatea presei”, ”stat de drept”, ”valorile noastre”, etc., etc, se dovedesc vorba goală și teatru ieftin. Cei care urlau despre “persecuția” jurnaliștilor în Rusia și acționau la ONU, în mod cinic, pe față, ucid un jurnalist.

Dar poate că acest act,această crimă, va avea rolul unui semnal de alarmă. Poate lumea se va trezi din drogul globalisto-sodomit și poate că aceia care comit asemenea crime vor înțelege că, “ceea ce umblă roată, va veni tot roată și că acela care seamănă vânt va culege furtună”.

——————————

Alexandru NEMOIANU, istoric

The Romanian American Heritage Center

Jackson, Michigan, SUA

11 aprilie 2019

Lasă un răspuns